BejelentésUtazásszervezés - Mostar és környéke
Üdvözöllek a fények városában

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
buszos utazás

2014.augusztus 23.-augusztus 30-ig. ( 8nap 7 éjszaka ) Nyaralás Dalmácia szívében, Omisba! 24-én Mostar és környéke!! Érdeklődni: a mostarviki@gmail.com e-mail címen Köszönöm , Viki

buszos utazás

2014.augusztus 23.-augusztus 30-ig. ( 8nap 7 éjszaka ) Nyaralás Dalmácia szívében, Omisba! 24-én Mostar és környéke!! Érdeklődni: a mostarviki@gmail.com e-mail címen Köszönöm , Viki

buszos utazás

2014.augusztus 23.-augusztus 30-ig. ( 8nap 7 éjszaka ) Nyaralás Dalmácia szívében, Omisba! 24-án Mostar és környéke!! Érdeklődni: a mostarviki@gmail.com e-mail címen Köszönöm , Viki

2014 Augusztus BUSZOS UTAZÁS

2014.augusztus 4.-augusztus 10-ig 7 nap 6 éjszaka. Utazási programok? HÁROM ORSZÁG, BOSZNIA-HERCEGOVINA, MONTENEGRO, HORVÁTORSZÁG !!!!! kultúrák megismerése, tenger, a képek azt hiszem mesélnek....!;-) Amennyiben érdekel egy bővebb tájékoztatás kérlek írjatok a mostarviki@gmail.com e.mail címemre!

2014.május BUSZOS UTAZÁS

2014 május, 5 NAP = 3 ÉJ!!!! BUSZOS !! utazásra várom jelentkezéseteket. Hihetetlen áron!!! Sarajevo, Mostar, Konjic, Pocitelj, Kravica, Visoko....:))) Tökéletes időpont választás, ugyanis szerintem ilyenkor a legcsodálatosabb a természet, minden zöld, élettel teli és nem utolsósorban a kirándulások nagyon kellemesek ebben az időszakaszban!! Bővebb info: mostarviki@gmail.com , Viki

2013.AUGUSZTUS 8-11IG

KALANDUTAZÁS BOSZNIA-HERCEGOVINÁBA!! 4 NAP/ 3 ÉJ 2013.AUGUSZTUS 8-11-IG Amennyiben érdekel az út, a programok és az árak írjatok Nekem a mostarviki@gmail.com e-mail címre!! Köszi, Mostar Viki

tovább >>


Medjugorjeban élő a hit

Medjugorjéban, az előző évekhez hasonlóan, február békésebb időszak, ilyenkor kevesebb a zarándok. A Plébánia információs irodájának adatai szerint február elején Csehországból, Ausztriából, Németországból, az Egyesült Államokból, Olaszországból, Koreából és Lengyelországból érkeztek zarándokcsoportok. Találkoztunk Radoslav Daduliakkal, aki szlovák származású, de pillanatnyilag Prágában él. Feleségével, Máriával először látogattak Medjugorjéba. Beszélt életéről és arról, hogy szíve tele van a medjugorjei élményekkel. „Ez az első hely, ahol azt tapasztalom, hogy az emberek Istennel együtt élik mindennapjaikat. Hallatszik az emberek imája, itt élő hit tapasztalható! Számomra Medjugorje a világ legszebb helye” – mondta Radoslav.

Japán zarándokok Medjugorjeban

Maria Fujie Ito és Paulo Masanovi Yamaski most először látogatott el ide. Harminc órát utaztak azért, hogy meglátogathassák az ima és a kiengesztelődés földjét. Mária elmondta, hogy húsz évvel ezelőtt hallott először Medjugorjéról, de munkahelyi kötelezettségei miatt nem tudott hamarabb eljönni. Hálás mindenkinek a vendészeretetért és hozzátette: „Hiszek a Szűzanya üzeneteiben, jelenlétében és abban, amit Ő mond nekünk. Ha majd nyugdíjba megyek, akkor újra eljövök ide. Csodálatos, óriási dolog számomra ez a zarándoklat. A Jelenések hegyén és a Križevacon való rózsafüzér ima az, amire a szívünknek szüksége van, ezért valóban nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehetek. El fogok hozni még embereket Japánból Medjugorjéba.“

tovább >>


Blog

Kedves Mostar kedvelők! Ha még jobban meg szeretnétek ismerni Mostart és környékét csatlakozzatok, az újonnan alakuló blogomhoz, amiben friss információkat írok a mindennapjaimról, illetve Mostar és környékéről. http://mostareskornyeke.network.hu/ Köszönöm:-)

A Herceg Stjepan-erőd restaurálása

A héten megkezdődött a középkori Stjepan városban található Stjepan erőd renoválása. A vár romos állapota miatt, és egyben a hegyre felvezető út sokban megnehezítette a kíváncsi turisták dolgát.De úgy néz ki ez már nem sokáig lesz így, tegnapi Híradóban elmondottak szerint, hamarosan több túrista csodálkozhat és élvezheti a Stjepan erődöt. 2010.08.24.


Szavazás
 

Ha valaki Mostarba érkezik mindenféleképpen tanácsos ellátogatnia Blagaj városába. Blagaj város valamikor Hercegovina uralkodóinak székhelye volt. Lakói bosnyák muzulmánok. Blagajnak három nevezetessége van: tekija (a dervisek kolostora), a Herceg Stjepan-erőd és a XVII. században épült oszmán kori Velagič-ház.

A Herceg Stjepan-erőd „magas szirtek tetején áll” ha van kedved, jó erőnlétben vagy, szeretsz kicsit túrázni, nézzétek meg az egykori erőd-öt és a várban nyilvánvalóvá válik, hogy miért volt egykor Herceg Stjepan központi székhelye...:

Blagaj derviskolostor:

A Buna folyó egy kétszáz méter magas sziklafal alól bukkan elő a város határában... Ide illesztették a kolostort (tekija) az 1500-as években, a táncoló dervisek rendjének otthonaként.


 

A kolostor teljesen fából készült, tornácos, balkonos. Cipő nélkül, a nők szigorúan fejkendőben, a bebocsátó személyzet nőtagja, kötötte a hölgyek fejére szakszerűen, csak így léphetünk fel a falépcsőkön. A kandallós nappali szobát, a folyosót, az imaszobát mindenhol puha szőnyegek borítják. A fürdőként szolgáló mélyedés mellett egy csillagboltozatos hamam-t (török fürdő) is megtekinthettünk. Nyikorgog alattunk a padló és mindenhonnan behallatszott a folyó zubogása. A türbébe egy ablakon keresztül kukkanthattunk be, két koporsó állt a félhomályban.


 

Ezek valószínűleg Szari-Szatluk hittérítő és Acsik basa földi maradványai, de amilyen titokzatos a „bektasi” dervisrend, valódi történetüket homály fedi. Az iszlám misztikusok bektasi rendje egy szúfi szerzetesről kapta a nevét Hadzsi Bektasi Veliről. (Lásd: még később: Szúfi!) A bektasi rend kolostorai egyszerre szolgáltak iskolaként, szálláshelyként és mivel gazdálkodtak is gyorsan kapcsolatot tudtak teremteni a helyi lakossággal. A kolostor folyóra néző teraszáról fantasztikusan gyönyörű kilátás nyílt a barlang szájára, ahonnan a Buna folyó ered.


 

A folyóban, még a kolostor közelében, a vízfolyását elzáró szikladarabokon esik át a víz kisebb vízesést hozva létre, ez olyan hanghatással jár, hogy a környéken álladó vízcsobogás hallatszik. Az egész jelenség együtt, a kolostor épülete, a 200 méteres sziklafal, a barlang szája és a belőle a zuhanó víz csobogása életre szóló élményt ad az odalátogató turistának. Az egész terület együttes a világörökség része.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!