BejelentésUtazásszervezés - Mostar és környéke
Üdvözöllek a fények városában

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Üzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek
buszos utazás

2014.augusztus 23.-augusztus 30-ig. ( 8nap 7 éjszaka ) Nyaralás Dalmácia szívében, Omisba! 24-én Mostar és környéke!! Érdeklődni: a mostarviki@gmail.com e-mail címen Köszönöm , Viki

buszos utazás

2014.augusztus 23.-augusztus 30-ig. ( 8nap 7 éjszaka ) Nyaralás Dalmácia szívében, Omisba! 24-én Mostar és környéke!! Érdeklődni: a mostarviki@gmail.com e-mail címen Köszönöm , Viki

buszos utazás

2014.augusztus 23.-augusztus 30-ig. ( 8nap 7 éjszaka ) Nyaralás Dalmácia szívében, Omisba! 24-án Mostar és környéke!! Érdeklődni: a mostarviki@gmail.com e-mail címen Köszönöm , Viki

2014 Augusztus BUSZOS UTAZÁS

2014.augusztus 4.-augusztus 10-ig 7 nap 6 éjszaka. Utazási programok? HÁROM ORSZÁG, BOSZNIA-HERCEGOVINA, MONTENEGRO, HORVÁTORSZÁG !!!!! kultúrák megismerése, tenger, a képek azt hiszem mesélnek....!;-) Amennyiben érdekel egy bővebb tájékoztatás kérlek írjatok a mostarviki@gmail.com e.mail címemre!

2014.május BUSZOS UTAZÁS

2014 május, 5 NAP = 3 ÉJ!!!! BUSZOS !! utazásra várom jelentkezéseteket. Hihetetlen áron!!! Sarajevo, Mostar, Konjic, Pocitelj, Kravica, Visoko....:))) Tökéletes időpont választás, ugyanis szerintem ilyenkor a legcsodálatosabb a természet, minden zöld, élettel teli és nem utolsósorban a kirándulások nagyon kellemesek ebben az időszakaszban!! Bővebb info: mostarviki@gmail.com , Viki

2013.AUGUSZTUS 8-11IG

KALANDUTAZÁS BOSZNIA-HERCEGOVINÁBA!! 4 NAP/ 3 ÉJ 2013.AUGUSZTUS 8-11-IG Amennyiben érdekel az út, a programok és az árak írjatok Nekem a mostarviki@gmail.com e-mail címre!! Köszi, Mostar Viki

tovább >>


Medjugorjeban élő a hit

Medjugorjéban, az előző évekhez hasonlóan, február békésebb időszak, ilyenkor kevesebb a zarándok. A Plébánia információs irodájának adatai szerint február elején Csehországból, Ausztriából, Németországból, az Egyesült Államokból, Olaszországból, Koreából és Lengyelországból érkeztek zarándokcsoportok. Találkoztunk Radoslav Daduliakkal, aki szlovák származású, de pillanatnyilag Prágában él. Feleségével, Máriával először látogattak Medjugorjéba. Beszélt életéről és arról, hogy szíve tele van a medjugorjei élményekkel. „Ez az első hely, ahol azt tapasztalom, hogy az emberek Istennel együtt élik mindennapjaikat. Hallatszik az emberek imája, itt élő hit tapasztalható! Számomra Medjugorje a világ legszebb helye” – mondta Radoslav.

Japán zarándokok Medjugorjeban

Maria Fujie Ito és Paulo Masanovi Yamaski most először látogatott el ide. Harminc órát utaztak azért, hogy meglátogathassák az ima és a kiengesztelődés földjét. Mária elmondta, hogy húsz évvel ezelőtt hallott először Medjugorjéról, de munkahelyi kötelezettségei miatt nem tudott hamarabb eljönni. Hálás mindenkinek a vendészeretetért és hozzátette: „Hiszek a Szűzanya üzeneteiben, jelenlétében és abban, amit Ő mond nekünk. Ha majd nyugdíjba megyek, akkor újra eljövök ide. Csodálatos, óriási dolog számomra ez a zarándoklat. A Jelenések hegyén és a Križevacon való rózsafüzér ima az, amire a szívünknek szüksége van, ezért valóban nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehetek. El fogok hozni még embereket Japánból Medjugorjéba.“

tovább >>


Blog

Kedves Mostar kedvelők! Ha még jobban meg szeretnétek ismerni Mostart és környékét csatlakozzatok, az újonnan alakuló blogomhoz, amiben friss információkat írok a mindennapjaimról, illetve Mostar és környékéről. http://mostareskornyeke.network.hu/ Köszönöm:-)

A Herceg Stjepan-erőd restaurálása

A héten megkezdődött a középkori Stjepan városban található Stjepan erőd renoválása. A vár romos állapota miatt, és egyben a hegyre felvezető út sokban megnehezítette a kíváncsi turisták dolgát.De úgy néz ki ez már nem sokáig lesz így, tegnapi Híradóban elmondottak szerint, hamarosan több túrista csodálkozhat és élvezheti a Stjepan erődöt. 2010.08.24.


Szavazás


Vendégkönyv

Ha van kedved írd le Mostart a te szemszögedből.... Jártál már ott? meséld el...:) Ha nem jártál, bátran kérdezz...:)


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Szabó Lászlóné Gyöngyi [ 2018-02-23 15:36 ]

Kedves Viki!
Idén nyáron június 20-30 között Trogírba megyünk nyaralni és kirándulni. 11 fős fiatalos nyugdíjas társaság. Olvastam, hogy idegenvezetést is vállalsz.- bocsánat a tegezésért, de én vagyok az idősebb, és kérlek Te is tegezz bennünket-. Érdekelne, hogy a fenti időszakban is vállalsz-e idegenvezetést?
A pontos napról természetesen majd egyeztetünk.
Továbbá az is érdekelne, ha esetleg a társaság egy éjszakát Mostarban töltene volna-e rá lehetőség. Tudnál-e szállást ajánlani, ill. tájékoztatni annak foglalási módjáról. Továbbá árakról is szíveskedj tájékoztatni amennyiben lehetséges.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdvözlettel :Gyöngyi
Fertőrákos (Magyarország)Szilovics Zoltán [ 2017-10-26 21:14 ]

2017.10.23-án Mostart nézzük meg,idegenvezetőnk Viki.
Egy felkészült,Mostarról mindent tudó,kedves,mosolygós fiatal hölgy.Találkozonk után kb.2-3órás város nézés,látványosság,történelem.Mindenki számára tudom ajánlani Viki idegenvezetését.Köszönjük a szép,kellemes napot Viki!Koncz Katalin [ 2017-08-17 09:46 ]

Reggel indultunk Szarajevóból Mostarba, majd este vissza is tértünk. Tehát egy bő fél napot töltöttünk Mostarban, ami Vikinek köszönhetően nagyon kellemesre és tartalmasra sikerült. Sok mindent megtudtunk az ott élő népekről, történelmükről, mindennapi életükről. Viki személyében egy kedves, segítőkész, felkészült idegenvezetőt ismertünk meg.
Köszönjük a kellemes napot!Farkas Péter [ 2017-08-14 21:29 ]

Neum-ban töltöttünk egy hetet, az utat IBUSZ irodában foglaltuk le. Ott kaptuk meg Viki elérhetőségét, egy volt osztálytársától, mivel említettük, hogy mindenképpen elmegyünk Mostárt megnézni. Viki 8 éve lakik Mostárban, így, nagyon eredeti, autentikus, személyre szabott idegenvezetést kaptunk.Biztos vagyok abban, hogy sok olyan információt mondott, mesélt el, amit csak egy régóta ott élő személy adhat át.
Külön élmény volt a Cave nevű kávézóban eltöltött fél óra, ahol sok személyes dolog is szóba került.Bence [ 2017-08-08 13:14 ]

Boszniai túránk 2. állomása Mostar volt. . Az idő szűke miatt egy 3 órás városnézésen tudtunk csak részt venni, ám ennek ellenére az időt maximálisan kihasználtuk.
A Viki által vezetett túra, nem a száraz tananyagra,vagy a kötelező elmondandó információkra épít, hanem sokkal inkább Viki élményeire és azokra a történetekre amiket a helyik által megismert. A túrát érdemes legalább 1 héttel az időpont előtt egyeztetni Vikivel, hogy biztosan el tudjon kalauzolni bennünket a városban és környékén.
Mostarban érdemes legalább fél napot eltölteni és nem csak az óvárost bejárni.Kovácsné Bögödi Beáta [ 2017-08-02 20:39 ]

Vikire a facebook-on találtunk rá, és megkértük legyen az idegenvezetőnk Mostarban.
A Balkáni nyaralásunk első állomása volt Mostar. Banja Luka irányából az Orbász folyó völgyében autóztunk végig gyönyörű tájakon, majd Jablanica északi szélétől már a Neretva völgyében haladtunk. Mostárba este érkeztünk, Vikivel másnap reggel találkoztunk a Szent Péter és Szent Pál harangtornyánál. Felmentünk a toronyba, lifttel - majd 149 lépcsőn. Miután újra kaptunk levegőt megcsodáltuk a körpanorámát, a csodás tájat és épületeket. Nagyon sok érdekeset hallottunk a város történelméről, az itt élő emberekről, a háborúról. Sok régi épület van, amin láthatóak a háborús sebek, de az építkezések eredményeként egyre több új épület van. A toronytól az öreg híd felé vettük az irányt. A híd és a környezete lenyűgöző, az elpusztítása ritka barbár cselekedet. Elszomorító volt az eredeti videofelvételen látni. A városnézésünk befejező állomása a Karadoz-bég dzsámija, a legrégebbi hercegovinai dzsámi volt. Gyorsan elszaladt a délelőtt, nagyon sok szépet láttunk, érdekeset dolgokat hallottunk. Köszönjük kedves Viki ! Vera & István , Bea & Károly 2017. júliusBorsos mihaly [ 2017-08-02 16:25 ]

Szia Viki!

Eltelt egy kis idő mióta hazajöttünk, most kezdenek igazán letisztulni az élmények 😊 . Szóval még egyszer nagyon szépen köszönjük a soronkivüli találkozót a város bemutatását és a rengeteg segítséget amivel kényelmesebbé és szebbé tetted a nyaralásunkat. Most már azt mondjuk, hogy az egész hetet el tudtuk volna tölteni Mostarban és a környékén 😊. Magával ragadott minket a város különleges hangulata, az emberek barátságosak vendégszeretőek voltak. Felejthetetlen élményben volt részünk. Szállásadóinktól még búcsúajándékot is kaptunk 😊.
Barátainknak, ismerőseinknek biztosan ajánlani fogjuk Mostart és Téged is! 👌👍
Szép napot!
Üdvözlettel: Szilvi&Misi

u.i.: szinte biztos hogy egyszer újra vendégei leszünk a városnak :)
Huber Máté [ 2016-08-31 09:39 ]

Kedves Viki!

Szeretnénk megköszönni Neked a város bemutatását. Nagyon sokat jelentett, hogy egy olyan embertől hallottunk információkat, aki évek óta ott él és rálátása van az itthoni és a mostari életre is, ezáltal prezentálva az életvitelben levő különbségeket. A város ismét megdobogtatta a szívünket és ha rajtam múlna, minden évben elmennék legalább egyszer :-)
Remélem tovább tudod bővíteni a háborúval kapcsolatos ismereteidet is, annak érdekében, hogy erről is még többet tudj mesélni az arra látogató honfitársainknak.

Üdvözlettel: Györgyi, MátéCzerny Gábor [ 2016-08-14 19:02 ]

Kedves Viki!
Ezúton is szertnénk megköszönni Neked azt a csodálatos napot, amelyet együtt töltöttünk. Segítségeddel sokat megtudtunk erről a mesébe illő varázslatos kis városkáról és környékéről, szó szerint beleszerettünk. Sajnos az időnk nagyon kevés volt, de legközelebb feltétlenül visszamegyünk minimum egy hétre. Mindenkinek ajánlani fogjuk Boszniát, az idegenvezetésedet, a finom ételeket és a vendégszerető embereket! Remélem, akkor is találkozunk majd.
Üdvözlettel:Chilike, Ádám, Judit és GáborTóth László [ 2016-08-03 21:14 ]

Kedves Viki!

Azt hiszem mindannyiunk nevében átadhatok Neked egy nagy-nagy köszönetet, ezért a csodálatos napért.
Nagyon ritkán fordul elő, hogy a kiránduló társaság minden tagja megelégedve nyugtázza a napot, hogy senkinek semmi problémája nem akad.... Nos, ez alkalommal pedig ez történt, kivétel nélkül mindenki el volt ragadtatva a várostól, és legfőképpen a Te élményszámba menő, kedves, érdekes, kellőképpen részletes, de egy pillanatra sem unalmas vezetésedtől.
Engem személy szerint annyira megfogott a hely különlegessége, hogy úgy érzem, vissza kell mennem még egyszer. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hatással lesz rám ez a nap.

Örülök, hogy hosszas keresgélés után Rád találtam, és össze tudtuk hangolni az időpontot is. Nélküled szerintem csak egy várost láttunk volna, ami vagy elnyeri a tetszésünket, vagy nem. A segítségeddel viszont mindannyian elhelyezhettük e napot, "csodálatos emlékeink" polcán.

Még egyszer nagyon-nagyon köszönjük a segítséged és a kedvességed!
Jó munkát, és boldog napokat kívánunk Neked ebben a varázslatos városban!

Üdvözlettel: Laci

P.S. Mostar gyönyörű, Vikivel meg egyszerűen csodálatos!Zita és Andris [ 2015-10-30 11:43 ]

Kedves Viki!

Nagyon örülünk, hogy mikor idén, két év után ismét ellátogattunk Mostarba, Te voltál az idegenvezetőnk. Mindenhol tudtál számomra valamilyen új infóval szolgálni, és nem csak a látványosságokat ismertetted meg velünk, de segítettél jobban megismerni a város lakosainak mindennapjait is. Közvetlen stílusod miatt úgy éreztem, mintha egy régen látott barátnőm kalauzolt volna körbe a nekem oly kedves városban!

Egy élmény volt! :)Fülepné Kiss Anikó [ 2015-09-15 19:43 ]

Kedves Viki!

Sok-sok fenntartással, kis idegenkedéssel indultunk el Boszniába családi nyaralásra. Idegen ország, idegen kultúra, idegen szokások, idegen vallás, pont annyira idegenkedtünk tőle, mint amennyire vonzott.
Kalandos hosszú út volt mire megérkeztünk szállásunkra hegyeken át, sok-sok szerpentinnel tarkított úton. Trebinjében szálltunk meg, a hármas határnál. Jó döntésnek bizonyult, innen sok szép helyet be tudtunk járni, közel volt Horvátország gyönygyszeme Dubrovnik, és Montenegróiban a Kotori öböl is, na és a tenger azzal a csodás kékségével amivel sosem tudok betelni!
Mostarról nagyon szép emlékekkel jöttünk haza, élveztük idegenvezetésedet, sokkal többet láttunk így belőle, mint nélküled láttunk volna. gyönyörű panorámája, csodás Öregvárosa lenyűgöző! Jó volt kicsit betekintést nyerni az ottani emberek életébe is.
Nagyon sok élménnyel tértünk haza. Remélem lesz még lehetőségünk visszamenni, most már félelmek nélkül, mert Bosznia nem csak gyönyörű, de rendkívül vendég szerető is!

Köszönünk mindent Viki!

Anikó és családjaKocsis Kiss Monika [ 2015-05-07 22:19 ]

Kedves Viki!

Szeretnénk mi is megosztani az élményeinket Boszniával és Veled kapcsolatban.
Ez úton is köszönjük szépen az idegenvezetést, amit inkább egy baráti kirándulásnak mondanánk, annyira közvetlen voltál.
Nagyon érdekes volt hallgatni az ottani életed a helyiek életét, kultúráját.
Olyan sokmindent láttunk és hallotunk egy nap alatt Neked köszönhetően, hogy hazaérkezésünk után kezdtek leülepedni a dolgok. :)

Már az odaút is egy hatalmas élmény, (amit már számtalanszor megírtak) a Neretva völgyében végig autózni első osztályú aszfalton 300 Ft-os üzemanyaggal, igazi felüdülés :D.
Mostar már csak a hab a tortán, mint egy színházi díszlet, olyan feelingje van amit semilyen fénykép nem tud visszaadni, ezt át kell élni!
Az éttermek fantasztikusak, az emberek segítőkészek és nagyon kedvesek, az árak szolíadak (most még) a táj pedig gyönyörű és vadregényes.
A helyben sült ételekkel egyszerűen nem lehetett betelni, olyan finomak,
a jablanicai báránysült is valami csoda. :)
Néhány épületen látható még a háború nyoma (ami szintén nagy hatással volt ránk), de folyamatosan dolgoznak a felújításokon.

Száz szónak is egy a vége, akinek eddig egy üres folt volt a térképen bosznia, az szedje a csomagját és utazzon el ide, NEM FOGJA MEGBÁNNI!!!
Itt békesség van és vendégszerető emberek, a többit meg látni kell! :)
Vikit pedig bátran hívjátok, a legjobb helyeket fogja megmutatni és mindenre tud válaszolni ebben a témában.

Mi is minden ismerősünknek áradozunk az ott töltött időről.
Remélem jövőre is találkozunk, mert minket ez az ország úgy rabúl ejtett mint a horvát tengerpart: :)
Üdv, Móni és GergőZsuzsa és Tibor [ 2014-08-09 07:30 ]

Kedves Viki !

Ígéretemnek megfelelően értesítlek,(bár kicsit késve)hogy szerencsésen hazaértünk.
Nagyon köszönjük, hogy megmutattad nekünk a várost és sokat megtudhattunk a helyiek életéről, gondolkodásukról.

Régi vágyam vált valóra azzal, hogy megnézhettem ezt a csodát. Nem érdemes különösebben ecsetelni, hogy milyen varázslatos hely, milyen kedvesek itt az emberek, ezt látni, tapasztalni kell.

Üzenem mindenkinek, ne higgyenek a riogató álhíreknek, itt olyan béke, nyugalom van, amit itthon nem találunk meg.
Nem véletlen, hogy egy nappal előbb indultunk haza, még egyszer érezni szerettük volna ezt a csodás hangulatot.

Medugorjébe is elmentünk, azt is látni kell!
Ottlétünk alatt a nap körül egy teljes kör alakú szivárványt láthattunk,nem tudom,ez mennyire szokványos.

A Neretva völgyön végig autózva nem is értettük, miért kell az autópályát használni.Egyik szépség éri a másikat.

Csak úgy megjegyzem, az útjaik jobbak, mint a mienk, az esők miatt több helyen kellett javítaniuk-gyorsan elvégzik, nem tapasztaltunk fennakadást,egy helyen volt egy sávra beszűkülve a forgalom, ott dolgoztak.

A Pellegrino hotellel is nagyon elégedettek vagyunk, jobb, mint a magyar hasonló kategória.
Ja és még csak annyit tennék hogy az árak az itthoniak alatt vannak.

Nem tudom, ez meddig marad így, aki szeretné látni, ne várjon sokáig.

Mindent nagyon köszönök még egyszer, remélem még találkozunk.
Mindenkinek ajánlani fogom Mostart és Téged is.

Üdv: Zsuzsa és Tibor.Annamária [ 2014-07-29 11:56 ]

Kedves Viki!

Nagyon jó ez a honlap. Most először azokat a helyeket néztem meg, ahol Veled együtt barangoltunk. Jó visszaidézni a már ismert képekkel és tudnivalókkal azokat a tájakat, várost, amiket megnéztünk, és jó képzeletben bejárni azokat is, ahova még nem jutottunk el, tele van infoval.
Mindenkinek ajánlom ezt a szép országot, a kedves embereket, benne Vikivel persze. Mi a facebookon keresztül találtunk rá, de egy a lényeg, hogy tényleg olyan közvetlen, kedves, segítőkész, mint ami érezhetően átjön minden netes honlapján. Rengeteg helyismerete van, és ami nagyon jó, hogy minden segítő helyi infot önzetlenül megoszt, bármiben kéritek is a segítségét, úgyhogy tényleg kérdezzétek-keressétek. :)

Köszönjük az együtt töltött időt :)Maja [ 2014-07-14 14:59 ]

Drága Viki !
Még nem jártam Mostárom, csak most Veled. csodás város ahogy irod. Gondolom hiányzanak a szüleid.Tudom mert nekem is hiányoztak én is a a felvidékről jöttem Pestre.és már 1975 óta itt lakom. Remélem Te is megszereted, mert valamiért igy kell lennie , ezt kell csinálnod. És nagyon ügyes vagy és kedves, és okos. csak ilyen maradj továbbra is. Köszönjük azt a sok élmény amit megosztottál velünk, és azt a sok csodás helyet amit általad ismertük meg. Kivánunk nagyon jó egészséget és nagyon sok boldogságot az életben. puszi Maja
Július Sidó Gyula [ 2014-06-11 06:08 ]

Szevasz Viki-Viktória !

A honlapodat nagyon jóll megszerkesztedted,Mosztar és környéke a képek szerint nagyon szép-némellyik képeken meseszép helyeket lehet látni,Az információk is nagyon jók és sokat mondók,mindenki részére a döntés végrehozására.
Minden túrista részére a nagyon szép élmények megmaradnak emlékzetükben-hosszú....hosszú éveken átt.
Nagyon sok túristákat kívánok és nekik pedig meseszép élményeket
Üdvözlettel
Július Sidó Gyula - czVailand Julianna [ 2014-05-12 21:50 ]

Kedves Viki, Neked köszönhetem azt az utazást, melyen a 10 napja volt szerencsénk részt venni. Azért Neked köszönhetem, mert mióta látom az oldalad, azóta tudtam, hogy Mostart látni kell. Azóta kerestem a megoldást, hogyan jussunk el oda, mert autóval nem akartam neki vágni az útnak. Az idén év elején találtam egy utazási irodánál utat, jelentkeztünk is rá, és a befizetést követően láttam csak, hogy Te is hirdetsz buszos utazást. Igazán sajnálom, hogy addigra elköteleztem magam. Egy fantasztikus 4 napos úton vagyunk túl. Azóta mindenkinek csak áradozom a gyönyörű tájról. Szóval hálás köszönetem az oldaladért, azért hogy kedvet csináltál hozzá, és mondom is az ismerősöknek, hogy mindezt Neked köszönhetem :)Magyar Mária [ 2014-01-03 18:15 ]

Bakk István: A magyar nemzet - A Pálos Rend szerepe a magyar nemzet életében

2013.12.21. szombat (17 - 19 óra) - Bartók - terem -
http://new.livestream.com/accounts/2560855/events/2489667Ágoston Judit [ 2013-09-12 09:14 ]

Kedves Viki, de nem, inkább Mindenki!

A „Vörösvári csapat” megköszönte már segítségedet, bár nem lehetünk elégszer hálásak neked odaadó segítségedért! Most inkább azokhoz szeretnék szólni egy két szót, akik ezt a portált böngészgetik.
Induljatok bátran Mostar-ba! Keressétek Vikit, mert nélküle most így visszagondolva utunk egy olyan kirándulás lett volna, ami néhány év múlva elhalványul. Vele volt teljes és maradandó, ami a legfontosabb, ha az ember ilyen messzire vetődik a hazájától. Egy nap amiből 10 órát töltött velünk és bátran mondhatom soha nem felejtjük. Amikor a programot sorolta, hogy mi mindent fogunk látni lehetetlennek tűnt, de rugalmas volt és alkalmazkodó. Nem éreztük, hogy idegenvezető kísér minket, mintha hozzánk tartozna (és most már tartozik is). Fiatalok és még fiatalabbak alkották csapatunkat és mindenki jól érezte magát! Egy nap amibe belefért: Blagaj, Koski Mehmed pasa mecsete, Kravica vízesés, Etno selo, a Hum hegy, Stari Most, borkostoló egy kézműves borászatban, vásárlás, fagyizás, sörözés, minden. Megérte, vegyétek fel vele bátran a kapcsolatot, mert a sors úgy akarta, hogy legyen nekünk magyaroknak egy Mostar Vikink  Mindenben segít a kezdetektől, onnantól fogva, hogy megszületik a gondolat: álljunk meg Mostar-ban. Keressétek őt BÁTRAN! Megéri!

Köszönjük Viki
Vörösvár Team [ 2013-09-11 10:19 ]

Montenegroba vezetett utunk, de félúton Mostarban szálltunk meg és eltöltöttünk ott két csodás napot. Ha a csapatunk néhány tagja nem talált volna rá Vikire az utazás előtt (szintén a közösségi oldalnak köszönhetően), nem tudtuk volna kihasználni ilyen tökéletesen az ott eltöltött időt. A programokról nem is beszélve! Viki egy napunkba belesűrített mindent, a látványosságoktól kezdve a sajt- és borkóstolóig. Kedvenc helyeink a Kravicai vízesés és a dervis kolostor lettek. Imádtuk Mostar kis utcáit a csecsebecséivel :)
A csapat egy része megjegyezte, hogy nem utoljára voltak ott, hiszen egy-két nap nem elég belőle! Köszönjük Vikinek még egyszer az élményt! Üdv.: a Pilisvörösvári csapatKínai Sárkány [ 2013-09-08 01:56 ]

不幸的是,我们在晚上到达在内雷特瓦海峡,所以你不会看到这些奇怪的快感。
非常感谢您的VIKI Blagaj的说服我们,因为它没有被列入我们的旅游计划。奇迹之源。苦行僧修道院大自然的力量感,只有母亲医疗中心,被控在眨眼的两个小时。 Pociteljbe本来不错爬上去,只带来了更多的时间。
瀑布克拉维察是一个奇怪的景象,即使是不沐浴在。但下一次我们一定会水肺,
他们需要回来这里!价格VIKI您备份我们吧!Sinci [ 2013-09-08 01:51 ]

It is true that only a couple of hours we spent together, it was like us, we knew each other for years. I really liked that no one shall come forth usual monotone as general guides, but gently, of course, told us the story belong there, as if he could have lived through. So, when we sat on the old bridge at night, and we sat next to an old man, I could see in his eyes that looking at the bridge, how proud of him but also to suffer. And then I was forgetting everything, absolutely áttudtam live, I could imagine what people felt when the Croatian tanks, bombed a "bridge of" the crusader mountain top. After this bridge was everything, the people present were killed. Born as a child, play, swear eternal loyalty, grow old and die, but the bridge remained standing on a állandóságként, whereas under the bridge.

Unfortunately, we arrived at night at the Strait of Neretva, so you will not have seen these odd pleasure.
Thank you very much to Viki that persuaded us Blagaj, since it was not included in our tour plan. The source of wonder. The center of the dervish monastery over the forces of nature that only the mother-medical sense, is charged in the blink of an two hours. Pociteljbe would have been nice to climb, bring only had more time.
Kravica waterfall was an odd spectacle, even though that is not bathed in it. But next time we will definitely be scuba,
they need to come back here! Price as Viki you back us now!Csaba és Ildikó [ 2013-09-08 01:50 ]

Igaz, hogy csak pár órát töltöttünk együtt, nekünk olyan volt mintha, évek óta ismernénk egymást. Nagyon tetszett, hogy nem egy megszokott monoton szöveggel hozakodott elő, mint általában az idegenvezetők, hanem kedvesen, természetesen mesélte el az odavaló történetet, mintha Ő is átélte volna. Így, amikor kiültünk este az öreg hídhoz, és ült mellettünk egy öreg ember, láttam a tekintetén, hogy nézi a hídját, mennyire büszke rá, de mellette a szenvedést is. És akkor én is, megfeledkezve mindenről, teljesen áttudtam élni, el tudtam képzelni mit éreztek az emberek, amikor a horvát tank, lebombázta a "hídjukat" a keresztes hegy tetejéről. Hiszen ez a híd volt a mindenük, az emberek életét jelentette. A híd mellett születnek, gyermekként játszanak, örök hűséget esküsznek, megöregszenek, s meghalnak, de a híd egy állandóságként állva maradt, addig.

Sajnos mi éjjel érkeztünk meg a Neretva szoroshoz, így nem láthattuk eme páratlan, gyönyörűséget.
Nagyon köszönöm a Vikinek, hogy rábeszélt minket Blagajra, hiszen ez nem szerepelt a túra tervünkben. Az a forrás maga a csoda. A dervis kolostor olyan természet feletti erők központja, amelyet csak a természetgyógyász édesanyám érzet, feltöltődött az alatt az egy két óra alatt is. Pociteljbe jó lett volna felmászni, csak több idő kellett volna rászánni.
Kravicai vízesés páratlan látványosság volt, még úgy is, hogy nem fürödtünk meg benne. De legközelebb feltétlenül csobbanni is fogunk,
mert ide vissza kell jönnünk! Hiszen Mostár Viki visszavár minket!Száki Ildikó [ 2013-08-13 13:06 ]

Szia Viki!!

Hááát....elmentünk, ...ott voltunk, részt vettünk, ...csodás volt, :))) ....kicsit fáradtak vagyunk, de telve csodás élményekkel, benyomásokkal! Sajnos, szabadságunk véges volta miatt, haza kellett térnünk, épen-egészségesen, és immár itthonról jelentkezünk!

Most épp dimenzió-tér-idő-színhely-zavarban vagyunk, de nagy öröm is számunkra, hogy részt vehettünk ezen a kalandutazáson!
Gazdagabbak lettünk ezer élménnyel, képpel, hangulattal, ízekkel, impulzusokkal, melyekre az elkövetkező időkben sokat és sokszor fogunk visszagondolni!

Más szemmel nézzük ezek után a világot, megértjük különös vonzódásodat a világ eme csücske iránt.

Már ma indulnánk is vissza, a mesés városokhoz, hegyekhez, vizekhez, .....repülőszőnyegen.... talán ez jobban illene hozzá, mint a szokásos közlekedési eszközök. A hegyek, völgyek, sziklák, a mélységek, magasságok, a tiszta vizek, a zöld színnek ezernyi árnyalata, az emberek, az épületek, a városok, a csodálatos kelmék, kézműves dolgok, a látvány maga ....és sajnos, az emberi sorsok, a tragédiák, a régmúlt idők, és a mai nap történelme egyaránt,...a különböző emberi tulajdonságok, a tudás gazdagsága, az indulatok, az érzékekre ható erők... csodálattal töltenek el minket és mind-mind hívnak vissza bennünket!!!

Nagy öröm volt számunkra, hogy megismerkedhettünk Bosznia néhány csipetnyi részletével! A piramis-látogatás is nagy fejtörés okoz, de hatalmas élmény volt!!!

Köszönjük szépen kedves közreműködésedet, hogy részesei lehettünk ennek a kalandutazásnak! Bízunk benne, hogy az elkövetkező időben ismét ellátogatunk általad választott, befogadó országodba, tovább gyarapítva ezzel -a már eddig megtapasztalt- élményeinket!

Szeretnénk, ha minél többen ellátogatnának Bosznia-Hercegovinába, ezúton invitálunk mi is mindenkit, mert a világ e picinyke része nyújtotta csodákat, élményeket látni-hallani, élveznie kell ....minél többünknek!

Kívánunk neked jó munkát, hozzá sok türelmet, sok kedves embert, látogatót, hogy ők is ilyen pozitív élményekkel telve, feltöltődve térjenek haza, Magyarországra, hogy majd ők is megoszthassák az itthon maradókkal élményeiket!

Köszönjük még egyszer közreműködésedet, a mielőbbi viszontlátásig minden jót kívánva ölelünk:

IldikóSzeifertné Tóth Erika [ 2013-07-21 20:36 ]

Sokat lógok a facebookon, gyakran feleslegesen. Mégis azt mondom, nem haszontalan az itt töltött idő egy része. Itt találtam rá Vikire.Véletlenül. Megcsinálta ezt az oldalt, én meg tettem fel képet a Stari Mostról.Volt egy fotó verseny. Igaz, a versenyen nem nyertem, de megtaláltam Vikit. Én akkor már kétszer jártam Mostarban, de csak átutazóban. Vágyam volt oda visszatérni néhány napra. Vikivel a levél váltások során , mondhatom, baráti kapcsolat alakult ki. Aztán a vágy terv lett, és Viki segítségével valóság. Viki segített szállást találni, és az ott töltött időben kalauzolt bennünket Bosznia- Hercegovina csodás vidékén. Viki mindenben tudott segíteni, még abban is, hogy mit, hol érdemes enni. Számomra ez nagyon fontos, az az érzésem ,talán ezzel okoztam a legnagyobb izgalmat neki. Viki! Mindig jól döntöttél.A program szervezés, étterem választás, csillagos ötös. Na, és a borkóstolás, a magyarul is beszélő sommelier-vel. ;) Viki, most megölelnélek. :)
Ja, és nem volt probléma, hogy csak ketten voltunk.Mostar Viki [ 2013-07-09 09:37 ]

Kedves Lajos!

köszönöm szépen a megkeresést, viszont a gördülékeny kommunikáció miatt kérlek írj nekem a mostarviki@gmail.com e-mail címemre ahol levél formájában folytathatjuk tovább a beszélgetést és ahol megbeszélünk minden felmerülő kérdést, szállásfoglalást..stb !

Üdvözlettel, Viki
Simon Lajos [ 2013-07-08 21:37 ]

Kedves Viki! Szép jó estét! Éva Djokic felhatalmazásával,kérném kedves segítséged. Júl . 12.én a késő délutáni órákban érkeznénk Mostar ba. Két fő:66,67évesek vagyunk. Szeretnénk egy éjszakát ott tölteni,hogy másnap pihenten ismerkedhessünk a csodás várossal. Kérnénk Kedves segítséged,szállást találni, ha lehet klímás volna jó. 30- 40 EU között. 13. án mennénk tovább, Peljesac-Sreser be, 10 napra. Innen két nap Trebinje, majd sajnos vége a nyaralásnak, irány hazafelé. Előre is köszönöm Kedvességed, Üdvözlettel: Simon Lajos
Potos Éva [ 2013-06-02 22:14 ]

Szia Viki!

Szeretném itt a honlapodon is megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem azt a sok-sok segítséget, amit pécsi csoportunk boszniai kirándulásához kaptam Tőled.

Felejthetetlen élmény volt számunkra az a pár nap, amit együtt tölthettünk Boszniában veled. Szebbnél-szebb helyekre vittél bennünket, bemutatva az ország természeti és kulturális értékeit egyaránt.

Nekem mint szervezőnek, a legnagyobb biztonságot jelentette, hogy velünk voltál. Segítettél mindenben, nem volt olyan kérésem, vagy kívánságom, amit ne oldottál volna meg.
Kedvességeddel, figyelmességeddel lenyűgözted az egész társaságot.

Idegenvezetésed egyedi, élményekkel teli, saját tapasztalatokkal fűszerezett volt, amely mellőzte az útikönyvek hagyományos sémáit. Ettőll lett igazán különleges és színvonalas.

Az egész ország csodaszép volt. Általad megismerhettük Medjugorje, Blagaj, Mostar, Etno-selo, Pocitelj szépségeit, Kravica vízesés csodáját. Örülünk, hogy ezeket a különleges helyeket mind együtt csodálhattuk meg.
A Neretva semmihez nem hasonlítható színe, Szarajevó hangulata sokáig megmarad bennünk.

Nagyon örülök, hogy személyesen megismerhettelek.
Jó egészséget, további sikereket a munkádban, és sok boldogságot kívánok a magánéletedben.
Bízom benne, hogy találkozunk még!
Üdvözöllek a 46 fős csoport nevében, akik jó szívvel emlékeznek Rád.
Potos Éva
Mostar Viki [ 2013-03-26 22:09 ]

Kedves István!

Köszönöm, hogy írtál!

Az öreg híd környékén rengeteg étterem van ami az itteni specialitásokat mutatja be, utána egy kis hazai sütivel és török kávéval.

A horvát részre átsétálva pedig szintén találtok szuper helyeket, Del Rio, Karting, Meggi és még sorolhatnám!

A mostarviki@gmail.com e-mail címen eltudsz érni ha bővebb tájékoztatást szeretnél! :-)

Jó utat, VikiMolnár János [ 2013-03-01 11:58 ]

Kedves Viki!

Nyáron készülünk Mostar-ba. Kiváncsi lennék, hogy éttermekben lehet-e euróval fizetni és melyik helyet ajánlanád egy első boszniai ebéd elköltésére? Nem valami méregdrága, exkluzív helyre gondoltam, csak olyan hangulatos, kedves kis vendéglőre.

Köszönettel
MJ.mostar ( Viki ) [ 2012-10-05 17:17 ]

Kedves Kati!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad Velem és az Olvasóknak, utazni vágyóknak a gondolataid.

Köszönöm Kati, Én pedig azt kívánom Neked, hogy sikerüljün újra látnod ezt a csodálatos mesebeli világot! ;)

Minden jót kívánok és ne feledd ha erre jársz bátran keress ! :)

VikiVégh Katalin [ 2012-10-05 15:18 ]

Szia!

Jártam ott párszor, (sajnos csak párszor) az elmúlt években, és annyira beleszerettem, hogy akárhányszor Boszniába megyünk, ez számomra egy kihagyhatatlan állomás. A hangulata, az emberek hozzáállása, az élet itthonihoz képesti lassúsága, az ottani emberek felfogása, a kultúra egyszerűen összehasonlíthatatlan a mienkkel. Sajnos idén nem jutottam ki, de remélem valamikor még láthatom Bosznia gyönyörű, szebbnél- szebb helyeit Sarajevóval, Konjiccal, Visokoval, Neummal, Pociteljjel és nem tudom felsorolni még mennyi szépségével együtt. Tényleg jó neked hogy ott élsz, élvezd ki a látványt és szépségeit. Kicsit írígykedek, de kivánom érezd jól magad.mostar ( Viki ) [ 2012-10-01 19:31 ]

Kedves Hugi és Klári!

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat.
Szuper csapat voltatok, öröm volt Veletek dolgoznom, tényleg! :)
Külön köszönöm Neked Hugi a sok szervezést,kitartó hosszas munkát illetve mind a 43 főnek a szuper csapatmunkát és a vidám hangulatot!:)

( Klári bejelöltelek a facebookon ) :)

Minden jót Nektek és remélem több Mindenkivel fogom tartani a kapcsolatot! :)

VikiKlári [ 2012-10-01 11:50 ]

Kedves Viki!
Köszönöm, hogy türelmesen vezetted a csoportot és figyelembe vetted, hogy valaki lassabban tud menni, valamint adtál lehetőséget arra is hogy legyen időnk fényképezésre. (Kevés idegenvezető teszi ezt meg)
Nagyon tetszett minden ahova elvezettél bennünket. A fotóimat megosztotta a facebookon, (Mile Klari néven vagyok regisztrálva)
Még egyszer köszönöm.
KláriVurczingerné Hugi [ 2012-10-01 09:09 ]

Kedves Viki!
Nagyon Örültem, amkor honlapodra akadtam! Rögtön végig olvastam, és tudtam, hogy csakis Te lehetsz, aki Mostart és környékét meg tudod velünk ismertetni saját nyelvünkön! A kirándulás csodásra sikerült, az időjárás is kegyes volt. A ragyogó napsütésben készült fényképek csak emlékként hozzák vissza azt a két napot, amit együtt töltöttünk. Bátran írhatom, hogy aktív, de mindent kielégítő kirándulásban volt részünk. A kultúra, a természet, a vallás szépségei mind szerepeltek a programban. Mindannyian nagyon élveztük a hozzájuk fűzött infókat, élményeket! Nagyon- nagyon köszönjük Neked! Képeink lassan felkerülnek majd, bátran válogass belőlük, hiszen mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy egyszer látogasson el erre a gyönyörű tájra, városba, és okvetlenül ismerkedjen meg Veled!
A csoport nevében is mégegyszer nagyon köszönjük! Mindenkinek szívből ajánljuk a honlapot kirándulásához, vagy akár olvasmányként is! Viki a magyaros mentalitásával különleges színfoltot ad Mostarnak! Ne hagyjátok ki!! Keressétek bátran szállás és program ügyben is, hiszen mindenben szívesen segít mindenkinek! További sok vendéget, sok boldogságot és jó egészséget kívánok a csoport nevében is! Hugimostar [ 2012-09-10 17:13 ]

Kedves Szatyi!

Nagyon szépen köszönöm a kedves sorokat! :)

Nagyon kellemes időtöltést és minden jót kívánok az utazásodhoz! ( ha bárhol megakadnál, keress bátran a bih.mostar13@gmail.com e-mail címen, illetve a +3876-3100-826 telefonszámon)

Üdv, Viki

Szatyi [ 2012-09-10 15:26 ]

Kedves Viki!

Nagy érdeklődéssel és csodálattal nézegetem az itteni dolgokat annak ellenére - vagy pont azért- , hogy jártam már Mostarban. Szeptember 15-én szintén ott töltök egy rövidke kis időt és biztos vagyok benne, hogy hasznát veszem az általad leírtaknak. Őszintén gratulálok az oldalhoz és szorgalmasan gyűjtök innen információkat.

Üdv.: Szatyimostar [ 2012-08-22 23:02 ]

Kedves László!

Igen van ott őrzött parkoló, szerintem biztonságos! ( a magastornyú templom melletti parkolót ajánlom )
Biztos megfogjátok találni!

Jó utat és jó városnézést! :)

Viki


Ábrók László Debrecen [ 2012-08-17 17:41 ]

Kedves Viki !
Mi 5 Lakóautóval és 2 Lakókocsis szerelvénnyel utazunk Montenegróba.2012.09.15-én szombaton 10-14 óra között egy rövid városnézést tervezünk Mostárba ,az a kérdésem, hogy az öreg híd környékén van-e olyan parkoló ahová biztonsággal betudunk állni,és ott tudjuk hagyni a járműveket. Várom mielőbbi válaszát. üdv.Lászlómostar [ 2011-11-07 18:13 ]

Szia Évi!

Nagyon szépen köszönöm, a tartalmas élménybeszámolót és a nekem szánt kedves sorokat. :)

még csak annyit fűznék hozzá, hogy remélem tényleg hamarosan újra találkozhatunk itt Mostarban... :)))

Szép napokat! :)

VikiTarjányi Éva [ 2011-11-04 10:08 ]

Szia Viki!

Felejthetetlen élmény volt számunkra az augusztusi kirándulás Mostarban. Igaz mi csak pár órát töltöttünk ott,de ennyi idő alatt is sikerült teljesen beleszeretni ebbe csodálatos kis ékszerdobozba!! Azóta vágytam Mostarba mióta egészen kicsi koromban megláttam Csontváy híres Római híd Mostarban című festményét. Csak álltam és bámultam a képet oly sokszor és legbelül tudtam,hogy igen ez az a hely,ami rám vár. :) És annyi év után az álom valóra vált!! Megelevenedett előttem a festmény...az óváros, a híd, a táj...mint egy időutazás. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a gyönyörű kis boszniai városkát, az emberek kedvesek, az árak kedvezőek, a bazár egyszerűen kihagyhatatlan és felejthetetlen. Hölgyeknek erősen ajánlott...! :)
Az egész ország kellemes meglepetés volt számunkra. Bosznia gyönyörű,rendezett, az útak kitűnőek,biztonságosak.
Hálásak vagyunk,hogy Viki volt a \\\\\\\"vendéglátónk\\\\\\\" Mostarban, mivel ott él nála jobbat nem is álmodhattunk volna!! :)
Az elmúlt 11 évben bejártam egész Európát, több idegenvezetőt elfogyasztva. Kettő, azaz kettőt tudok kiemelni a sok közül,ebből az egyik Viki! Örülök hogy személyesen is megismerhettelek és hálásak vagyunk a segítségedért! További sok sikert és remélem,hogy hamarosan találkozunk!!
üdv
Éva
mostar [ 2011-10-29 18:43 ]

Kedves Edit!

Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad a gondolataidat, tapasztalataidat és külön köszönöm a dícséretet,mert így van örömmel segítek mindenkinek és természetesen a honlapom is ezzel a céllal jött létre. Jó érzés tudni, hogy adhatok és elmondhatom az én szemszögemből is amit itt magyarként nap mint nap tapasztalok , látok és átélek.
Köszönöm még azt is , hogy csatlakoztál a közösségemhez is, ott láthttam a gyönyörű szebbnél szebb képeket amiket itt készítettél Mostarban.

Ha jövőre erre jársz, nagyon fogok Neked örülni,és ha bármi kérdésed felmerül addig is , tudod az elérhetőségemet, bármikor írhatsz :)

Szeretettel: VikiHajdúné Varga Edit [ 2011-10-27 16:55 ]

Kedves Viki!

A honlapod nagyon szép, precíz, amihez csak gratulálni tudok! Látszik, hogy szívvel-lélekkel, és nem utolsó sorban szeretettel csinálod!
Szeptemberben jártam Mostarban, utazásom előtt találtam rá a blogodra, amit alaposan átolvastam. Nagyon-nagy segítséget adtál, hiszen Mostar nevezetességeit, nem kellett keresgélni, kérdezősködni, hogy mi, hol is található, mivel te pontos információkat, leírást adtál ezekről. A nevezetességekről pedig sok olyan kis apró \"szösszeneteket\" olvashattam, így még útkönyvre sem volt szükségem.
Az emberek kedvesek, barátságosak! Az étteremben a pincér nagyon udvarias, készséges volt, -én még ilyen kényeztetést, vendégszeretet sehol sem tapasztaltam -, azt rendeltünk amit ő ajánlott. Pár perc leforgása múltán úgy éreztük, mintha \"ezer éve\" ismernénk egymást, ugyanez történt egy kávézóban is.
Mostar gyönyörű, varázslatos, ámulatba ejtett!
Idehaza csak áradozni tudok az ismerőseimnek, barátaimnak az ott eltöltött pár óráról. Jövőre ismét szeretnék elmenni, de úgy tervezem, hogy legalább 3 napot ott fogok tölteni, ebben majd fogom kérni a Te segítségedet.
Kedves Viki! Még egyszer csak köszönettel tartozom, hogy létre hozta ez a blogot!
Kívánok minden jót! Bízom abban, hogy jövőre személyesen is tudunk találkozni! Szeretettel üdvözöllek: Edit

mostar [ 2011-09-16 13:26 ]

Kedves Béla!!

Nagyon köszönöm,hogy leírtad a személyes gondolataitokat és külön köszönöm a leveledben felém irányuló kedvességet, dicséretet.
Én úgy gondolom borzasztó kedvesek és nyitottak voltatok Mostar megismerésében és ezért is ment gördülékenyen Mostar és környékének a megismerése,felfedezése. :)

Örülök, hogy a szállással semmi probléma nem volt, de ahogy láttam tényleg nagyon vendégszeretőek voltak veletek!
Külön köszönöm és igazán jól esett, hogy még aznap este a sétátokkal betértetek hozzám! :)

Remélem Mostart elhagyva csodálatos nyaralásban volt részetek a horvát tengerparton is...:)

Köszönöm a jókívánságokat és én is tényleg minden szépet és jót,szerencsét, egészséget kívánok Nektek, örülök,hogy ismét két csodálatos házaspárral gazdagabb lehettem! :)

ha ismét erre tévedtek keressetek bátran! :)

Dovidenja, vidimo se :):)Józsa Béla [ 2011-09-14 19:54 ]

Kedves Viki,
Kellemes élmény volt a személyes találkozás Veled, és még egyszer \"Hválás\" köszönet a kitűnő szállás ajánlatért. és a sok kisebb -nagyobb elbeszélt helyi érdekességekért.
Való igaz, Te mint kinn élő, sokkal többet látsz mindenből, s olyan dolgokra hívod fel a figyelmet, amiről az utikönyvek említést sem tesznek,ám ezektől lett igazán érdekes az ott töltött 3 napunk, mert megtapasztaltuk hogy : Bosznia-az más! és hogy Mostar-az nemcsak!
Vagyis ez a régió érezhetően különbözik a tengerparti horvát résztől, továbbá hogy Mostar nemcsak a híd és a bazár.
Megláttuk az ott élő két nép eltérő kultúráját, mentalitását és szokásait.Kedvességét, lazaságát, a vendégbarátságot.A furcsaságait, pl: minden bank alatt van vagy söröző, vagy diszkó. Jobb mint a hazai reklám.
Kedves Viki, szerencsés ember az aki kapcsolatba tud Veled lépni, hiszen egyből lesz egy kinti jó ismerőse, aki kvázi biztonságot jelent neki, s mindjárt nem érzi magát eltévedettnek.Azon segítség alapján, amit Te eddig honlapoddal és leveleiddel nyújtottál másoknak, szerintem Te is kiérdemled a tb.konzuli címet.
Viki, kívánjunk hogy tervezett útikönyved kiadása sikeres legyen,és még sok embernek tudjál segíteni, akik minden bizonnyal jó szívvel fognak emlékezni Rád. s ez a vonal már alkotó munkásságod sikereihez tartozik.
Jó egészséget, és sok szépet kívánunk Neked, családi életedben pedig sok boldogságot.

üdvözlettej

Józsa Béla és neje / Szolnok.mostar [ 2011-08-27 15:03 ]

Kedves Marika!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen!
A fényképeket pedig nem felejtettem el...;-)

Üdvözlöm az egész Családot!:-)

VikiKovács Imréné Marika [ 2011-08-26 17:50 ]

Mi Medjugorjeba akartunk először elmenni és mikor rátaláltunk erre a szép kidolgozott őszinte honlapra Mostart és környékét is bejártuk! Hálásak vagyunk neked drága Viki,köszönünk minden egyes segítséget és sok szeretettel gondolunk Rád,ha Salgótarján és környékén jársz keress meg minket! Borzasztóan örülnénk Neked!

Üdvözlette: Marika, Feri és Ádámmostar [ 2011-08-24 22:15 ]

Kedves Vivi!

Örülök,hogy írtál és annak meg pláne, hogy az utazásod alatt pontosan megláttad azokat a csodákat, vagy kritikákat (szemét) amit Mostar és környéke nyújt.
A hőség most a napokban jócskán 40 fok felett van,még talán a Neretva hőmérséklete is kellemes a megszokott hideghez képest :D

Akivel találkozom, mindig mondom: piac :-)érdemes bizony odatévedni és szerintem a gyümölcsök íze más mint Magyarországon.
Aki most utazik nekik ajánlom a fügét, szőlőt valami isteni finom...:-)

Nagyon örülök, hogy jól érezted magad és én külön köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat!

Szép napokat kívánok Neked! :)

VikiVivi [ 2011-08-24 15:02 ]

Még júliusban kértem tőled segítséget itt a honlapon Mostarral kapcsolatban. Elnézést kérek, hogy csak most köszönöm meg a hasznos tippeket, ötleteket.

A híd környékébe egyszerűen beleszerettünk, a hangulat csodálatos volt. A hőség hatalmas volt (40 fok felett), de jó pár gombóc isteni fagyi után már elviselhetőbb :) Viszont egy kicsit bóklásztunk a város többi részén is, bár ehet, hogy pont rossz helyen sétáltunk de mindenhol hatalmas volt a kosz. Szemét az utcán stb. Kicsit igénytelennek tűnt minden (persze a turisztikai részeket kivéve)

Ennek ellenére bármikor visszamennék: a Neretva semmihez sem fogható színe, a csodálatos égfelé törekvő minaretek, a káprázatos mecsetek, a bazár forgataga és az egész légkör, hangulat,

Az árak is szíven ütöttek: a piacon jól bevásároltunk gyümölcsből, zöldségből, a pékségben friss péksüteményeket vettünk és elképesztően olcsón megúsztuk, pedig a belvárosban vásároltunk.

Még egyszer köszönöm, hogy az utazás előtt tájékozódhattam a honlapodról: megtudhattam a kettévágott város \"kulisszatitkait\" is: történelmét, kultúráját. Nagyon köszönöm!mostar [ 2011-07-07 23:02 ]

Kedves Kati!

Örülök, hogy tetszett Nektek Mostar :-)

Én is remélem, hogy jövőre már személyesen is találkozunk itt, persze ha ezt már fontolgatod akkor tényleg maradandó élményt adott a környék.
Ennek külön örülök Kati! ;-)

Nektek is további gyönyörű nyarat és minden jót kívánok!

VikiUnger Kati [ 2011-07-07 18:57 ]

Kedves Viki!
Kár, hogy csak az utazásunk előtti utolsó pillanatban találtam a honlapodra. Mindent látni szerettem volna, de már nem volt elég időm a szervezésre. Így csak Mostart néztük meg, ami a férjemet és gyerekeimet is elbűvölte. Köszönöm a sok hasznos információt, amivel elláttál, s hogy olyan gyorsan válaszoltál minden levelemre. Remélem legközelebb személyesen is találkozunk!
További szép nyarat!
Üdv: Katimostar [ 2011-07-06 12:42 ]

nincs mit,biztosan minden rendben lesz, azért a számomat mentsétek el,ha megakadtok hívjatok, bármiben segítek!

Szép napot és tartalmas,élménydús,szép utat! :)

Vivi [ 2011-07-06 12:25 ]

Még egyszer köszönöm a sok segítséget, már nem maradt több kérdésem! Biztosan minden rendben lesz, már nagyon várjuk!mostar [ 2011-07-06 11:31 ]

az öreg híd előtt,után a templom mellett, utcákban meg lehet állni, ha ott vagytok ezt már úgyis látjátok. Parkoló ki van alakítva, a templom melletti egész nagy. Igen kérnek pénzt a parkolásért, de lehet most ellenük beszélek, de ez mindig más összeg, a lényeg legyetek határozottak és olyanok mintha jártatok volna már ott:)A templom melletti parkoló szerintem a legbiztonságosabb, zömmel buszok is ott parkolnak. úgy tudjátok könnyen megtalálni,hogy a templom az közvetlen a kórház mellett van.ha jól jöttetetek az úton akkor a templomi parkoló bal oldalt lesz.de amúgy a másik parkolót sem tartom rossznak, nálam és akikkel eddig jártam ott, nem történt lopás,persze mindig jó az óvatosság! Békés emberek, és nagyon vendégszeretőek.
Igen beengednek papucsba,legalábbis ez sosem volt probléma.
Gyönyörű idő van itt, tegnap volt egy esős napunk, de ez jól jött,mert iszonyatos kánikula volt!
itt mediterán klíma van, tehát nagy hőség, szombaton már 37 fok lesz.
ezen az oldalon megnézhetitek az előrejelzést:

http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&gid=3194828&la=16

Jó utat és szép napot! :)

VikiVivi [ 2011-07-06 10:46 ]

Nagyon köszönöm a gyors és alapos válaszokat! Csak még egy dolog: a parkolásért szednek pénzt? hol érdemes megállni? arról olvastam, hogy semmi értéket ne hagyjunk a kocsiban. és még valami: papucsba beengednek a mecsetbe? Az idő most milyen? Még egyszer nagyon köszönöm és további jó munkát!mostar [ 2011-07-06 10:19 ]

Kedves Vivien!

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a honlapom én úgy gondolom, hogy Mostar és Medjugorje kitűnő célpont az ide utazni vágyóknak!:-)

Ha a tenger felöl érkeztek, akkor az irány mindig a Mostar központja legyen! Így picit nehéz leírni,hogy forduljatok balra aztán jobbra...stb a lényeg, hogyha követitek a Mostar centar feliratot, nem hiszem , hogy akkor el tudtok tévedni, (a stari most pedig értelemszerűen ki lesz táblázva).
Én a Koski mehmed pasa mecsetet ajánlom, ez közvetlen ott van az Öreg-hídnál, itt a belépő 2 Euró, de ha felakartok menni a minaretbe (amit én ajánlok, az egyik legszebb kilátás nyílik onnan az Öreg-hídra) akkor az pedig 4 euróba kerül.
Ez nagyon relatív, volt, hogy kendő nélkül is bemehettünk, volt hogy nem.Én mindenképpen ajánlom, hogy ha be akartok menni, akkor legyen nálatok valami kendő, felső...stb.mert ez valahol szabály, és számukra erős tisztelet. Cipőt azt nem kell levetni!
Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdés felmerül szívesen válaszolok!

Jó utat kívánok Nektek!

VikiVivi [ 2011-07-05 12:10 ]

Jövő héten Horvátországban nyaralunk és szeretnénk megnézni Mostart és Medjugorje-t is. Mostarban természetesen az öreg hídra és a bazárra vagyunk a leginkább kíváncsiak. A városba a tenger felől érkezve ezt egyszerre meg fogjuk találni? Talán ellátogatnánk egy mecsetbe, esetleg egy minaretbe is felmennénk. Gondolom itt szednek belépőt, mennyit? Kendőt vinni kell? Mire számítsunk, hogyan öltözzünk, hogy beengedjenek?
Végül, de nem utolsó sorban gratulálni szeretnék a honlaphoz! Csak még jobban megerősítette az érzést: Ezt a várost látni kell!mostar [ 2011-07-04 12:56 ]

Éva, nagyon kedves vagy köszönöm!
Privátban majd a héten elküldöm a képeket! ;-)

Szép napot, puszilok mindenkit!

VikiÉva [ 2011-06-30 15:50 ]

Kedves Viki!

Köszönjük a mérhetetlen kedvességet,nyitotságot, információt amivel elláttál minket utazásunk előtt, alatt!
Sokkal jobb érzés volt úgy menni egy idegen helyre, hogy egy magyar hölgy ott él. Csodaszép volt!
További sok sikert kívánunk Neked!

Éva és családjamostar [ 2011-06-20 09:25 ]

Kedves József!

Nagyon köszönöm:)

Természetesen minden tájnak megvan a maga varázsa, Rábaköz is biztosan nagyon gyönyörű!
Azt szoktam mondani, ahány hely annyi szépség. A világ tele van szebbnél szebb helyekkel, és/csak győzzük felfedezni Őket...!:))

Neked is minden jót kívánok! :)

Üdv : VikiHaszonics József [ 2011-06-19 18:43 ]

Hát csak gratulálni tudok a Weboldaladnak ! Nagyon jól megcsináltad !
Kedvet lehet kapni ettől az utazáshoz !
Mi a Rábaközbe lakunk itt nincsenek hegyek. De ennek is megvan a maga szépsége ! További sok sikert kívánok !
Üdv: Jocómostar [ 2011-06-08 15:45 ]

Szia Emese!

Nagyon köszönöm, ezeket a kedves sorokat.:-)
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, nektek is minden jót mégegyszer és ha ismét erre tévedtek, nagyon fogok örülni Nektek :-)

VikiEmese [ 2011-06-07 16:25 ]

Szia Viki!

Még egyszer nagyon szépen köszönjük a színvonalas mostari és környéki kis körutat az idegenvezetésseddel. Nagyon sok szép természeti és kulturális élményben volt részünk profi és hozzáértő szervezéssel. Mindenkinek csak ajánlani tudom Mostart és környékét egy ott élő magyar lány szemszögéből bemutatva.
További sikereket kívánok és csak így tovább...:)

Emesemostar [ 2011-04-05 21:53 ]

KĂśszi Laci, nagyon kĂśszĂśnĂśm a kedves sorokat!
Örülök, hogy megismerhettelek remélem egyszer találkozunk Mostarban!

SzĂŠp napot, VikiBoha László [ 2011-02-11 23:28 ]

Kedves Viki!
Minden szívemből gratulálok az igényes honlaphoz, kívánom, hogy fáradtságod mihamarabb térüljön meg szakmai sikerekben !
Jó Isten engedi, még ellátogatok Mostarba és felkérlek egy szép túrára, idegenvezetésre!

Szeretettel: LaciÉva [ 2010-12-13 08:51 ]

Jó volt olvasgatni picit! Tavasszal keresni fogunk! Minden jót, Évamostar [ 2010-10-05 11:04 ]

Szia Kata!

Nagyon köszönöm.:-)
Remélem hamarosan "találkozunk" Mostarban...;-)

Tudod amit akarunk , elérjük...;)
Örülök, hogy megismertelek!

Szép napot, VikiKathalynka [ 2010-10-01 13:09 ]

Szia!

Hálásan köszönöm,hogy ide vezettél. Tartalmas és gyönyörű szép az oldalad. Minden dicséretem és gratulációm a tiéd.
Még új kifejezéseket is tanultam. A "Megkövült Hold" elnevezés könnyeket csalt szemembe.
KÖSZÖNÖM.mostar [ 2010-08-25 09:22 ]

Szia! :)

Nagyon örülök, hogy tetszett minden, és remélem mikor legközelebb is eljöttök, sok új dolgot fogok tudni mutatni.:-)
szép napot! :)fuller anna [ 2010-08-24 09:50 ]

Voltam Mostarban,nem csalódtam,gyönyörű volt minden. Nagyon szépen köszönök mindent! Máskor is elmegyek,hisz lesz még mit megnézni! Annamostar [ 2010-08-14 12:32 ]

Kedves Ferenc!

Bármikor fel tudod venni velem a kapcsolatot:)
ha személyesen akarsz írni, akkor a bih.mostar13@gmail.com e.mailen elérsz, illetve ott a többi elérhetőségemet is megtudom adni.
De természetesen a honlapon is elérsz, ahogy most is tetted:)

a kérdésedre a válasz:

Természetesen amiben tudok segítek örömmel:)

Szép napot!Kovacs Ferenc [ 2010-08-13 12:04 ]

Kedves Szerkesztő!

Én és családom tervezünk Mostarba egy látogatást. Mindig is szerettük volna megnézni az Öreg hidat. Ha össze jön, tudna nekünk segíteni szállást találni, gondolom ismerős pályán mozog!?
Nagyon tetszik az oldal, szépen kidolgozott.

Ferenc és családjamostar [ 2010-08-11 23:16 ]

Én köszönöm, hogy olvastál:)

Remélem hasznos információkat sikerü(t)l össze gyűjtenem.:)
dóra [ 2010-08-08 14:06 ]

Gratulálunk az oldalhoz!
Köszönjük!mostar [ 2010-08-06 20:27 ]

2010.augusztus.6.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!