BejelentésUtazásszervezés - Mostar és környéke
Üdvözöllek a fények városában

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Több kérdés érkezett már azzal kapcsolatban hozzám, hogy milyen ember is a "balkáni ember", a sok érdeklődés által felmerült bennem a gondolat és az ihelet, hogy erről igenis írnom kell, mert valószínü, hogy sok mindenkit ez érdekel.


Az élet mikor engem ide sodort,csupa kérdéssel és tele kételyekkel..., hogy mit is várhatok ettől az országtól, egy olyan országtól amiröl még a dokumentumfilmek friss kiadásai szólnak, egy olyan országról ahol pár évvel ezelőtt harc, háború volt, ahol az emberek lelki békéje meggyugodott-e már és az életüket , életmódjukat ez mennyire változtatta meg.


Én nőként abszolut a lelki síkra gondoltam, és arra is , csúnya leírnom, de megteszem nem -e szegez valaki fegyvert vagy épp nem lépek bele véletlenül egy taposó aknába, vagy éppen a vallási értékek harci szócsatájába nem lesz-e részem..


Nem ismertem a politikai nézetüket, nem tudtam hogy Mostar tulajdonképpen már a nyugalom vagy az újjáalakulás időszakát éli-e vagy egy rendezetlen érzelemhiányos csupa sérült ember fogad-e. Így visszaolvasva elég morbidnak tüntek a gondolataim, de mint kiderült nem is volt olyan morbid, hiszen minden harmadik ember megkérdezi Tőlem, hogy jelenleg mennyire biztonságos Mostar és környéke.


Mikor elkezdődött egy új életem egy új kultúrában probáltam megérteni az itt élő emberek életét és aki hagyta betekintést is nyertem.A balkáni ember, NEM AZ A BALKÁNI EMBER, akitől nekünk magyaroknak, túristáknak tartani kell.

Mostar tényleg egy picit kettészakadt város, tényleg élnek horvátok, bosnyákok, szerbek, tényleg más életvitelként élnek, de emberek és becsületes emberek egytől egyig. van muszlim, van horvát és szerb barátom már. Nem tudnék választani közülük ugyanis mind egyformán nagyon nagyon normális személyiség. A nők pedig a meglepődésemre segítették már a háború alatt is egymást akár bosnyák vagy horvát anyuka volt. Összetartottak.

Kedves utazni vágyók, ne féljetek,mert jelenleg semmi veszély nincs, és a vendégszeretetük nagyon ott a toppon.Wink
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!